Checklista till första året

Efter att graviditetens nio månader lider mot sitt slut är det snart dags för det nya livet. Att få hem en liten bebis till familjen är ett stort steg för nästan alla. Om det är första gången du ska få barn är det svårt att hålla reda på allt som kommer att hända och inte minst att hålla reda på allt du kan tänkas behöva. Små bebisar behöver en del saker och det gör även nyblivna föräldrar. Med en smart checklista kan du förbereda det viktigaste innan turen till BB går. På din checklista bör ett rejält gäng blöjor stå med. Även en skötbänk är bra att förbereda. Andra produkter som är bra att ha på din checklista är en packad skötväska. I skötväskan är det bra med blöjor, nappflaska, våtservetter, ombyte till bebisen och en handduk till amningen.

Förutom mindre produkter är det även en del större inköp som behöver finnas med i din checklista. På väg hem från BB behöver din bebis till exempel en liten bilbarnstol. Även barnvagn är bra att förbereda och bärsele. Många nyblivna föräldrar sover med sin bebis i sängen, men det kan vara bra att införskaffa en vagga eller säng till bebisen.

Pricka av din checklista

Genom att skriva ner en checklista blir det enklare för dig att ha koll på allt som måste fixas innan bebisen kommer. Förutom de saker vi redan har nämnt finns det många andra bra saker att förbereda, till exempel sköna bomullskläder. Detta är bra både för barnet och för dig som mamma eftersom bomull är mjukt och bekvämt. Se till att tvätta kläderna före användning så eventuella gifter och konstiga ämnen i tyget försvinner. Ett annat tips att skriva ner på checklistan är att göra en storstädning i hemmet innan färden till BB. Men en liten nyfödd bebis kommer det inte direkt finnas någon tid över till städ.

Checklista till bebisens första år är bra att fixa